Syrisk flyktning tapte sak mot Facebook etter Merkel-selfie

En tysk domstol har avvist søksmålet fra en syrisk flyktning mot Facebook etter at han tok en selfie med statsminister Angela Merkel og ble hetset på internett.

Saken oppdateres.

Facebook kan ikke pålegges å aktivt søke gjennom og slette injurierende innlegg, slik som dem som feilaktig har koblet 19 år gamle Anas Modamani til islamistangrep og voldelige episoder, slo en domstol i Würzburg fast tirsdag.

Modamani argumenterte for at Facebook må få rettslig pålegg om å aktivt identifisere og fjerne slike innlegg, i stedet for å vente på at brukerne selv rapporterer dem inn.

Facebook skrev ikke de injurierende innleggene selv, og kan derfor heller ikke pålegges å rette seg etter en slik ordre, heter det i kjennelsen.

Modamani var en av flere asylsøkere som tok selfie med Merkel i 2015 i Berlin.

Men senere begynte bildet hans å dukke opp i innlegg i sosiale medier, der det ble hevdet at 19-åringen var involvert i kriminalitet og terrorvirksomhet. Blant annet ble han i mars i fjor identifisert som Najim Laachraoui, en av selvmordsbomberne som angrep Brussel. Før nyttår ble Modamani pekt ut som en av dem som satte fyr på en sovende, hjemløs mann på T-banestasjonen i Berlin.

– Hver gang det skjer noe som involverer flyktninger, blir han brukt som et ikon på Merkels flyktningmodell og svertet med alle slags mulige kriminelle handlinger, sa Modamanis advokat Chan-jo Jun da søksmålet ble varslet i januar.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå