– Minst 26 regjeringssoldater drept i Jemen

Minst 26 regjeringsvennlige soldater er drept i et rakettangrep utført av opprørere i Maarib-provinsen i Jemen, opplyser sykehuskilder. 

Saken oppdateres.

Angrepet skjedde midt i fredagsbønnen og var rettet mot en moské inne i en leir ved byen Maarib, ifølge en kilde i de regjeringsvennlige styrkene.

Det opprørskontrollerte nyhetsbyrået Saba bekrefter at opprørerne utførte angrepet, men sier ingenting om at det var en moské som ble truffet.

– Titalls utbrente lik av soldater hentes ut av området, melder Saba og tilføyer at iranskproduserte raketter av typen Zelzal-1 og artilleriild ble brukt i angrepet.

En lokal militærkilde sier til DPA at Houthi-opprørere avfyrte tre Katjusja-raketter mot moskeen, der regjeringssoldater var samlet til fredagsbønn. Ifølge kilden ble minst 15 drept og 36 såret i angrepet.

Militærstyrker som kjemper for president Abd-Rabbu Mansour Hadi har gjenerobret store deler av provinsen Maarib fra jemenittiske Houthi-opprørere siden en saudiledet militærallianse gikk inn i Jemen i mars 2015.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå