FN bekymret over sikkerhetssituasjonen i Mali

Sikkerhetssituasjonen i Mali er bekymringsfull, til tross for at FN har sendt 13.000 soldater til landet, konstaterer lederen for den fredsbevarende styrken. 

Saken oppdateres.

– Den generelle sikkerhetssituasjonen er fortsatt bekymringsfull. Vi blir angrepet av væpnede grupper altfor ofte, sier Hervé Ladsous.

Over 70 FN-soldater er drept i Mali siden FNs fredsbevarende styrke (MINUSMA) ble send til landet i 2013.

Norge bidro den første tiden med et transportfly og rundt 70 soldater til FN-operasjonen, men bidraget ble hentet hjem i november i fjor.

Regjeringen i Bamako og de væpnede gruppene som støtter dem, inngikk i juni 2015 en fredsavtale med tuareg-opprørerne nord i landet.

– Men det er på langt nær oppnådd fred, konstaterer Ladsous.

Frankrike intervenerte militært i Mali i januar 2013 og bisto regjeringsstyrkene med å drive tuareg-opprørerne og islamistene ut av den nordlige delen av landet.

Tuaregene samarbeider nå med regjeringsstyrkene i landet, men de militante islamistene fortsetter sitt opprør og har gjennomført en rekke angrep og terroraksjoner.

Tidligere i måneden ble elleve soldater drept i et angrep mot en militærbase nær grensa til Burkina Faso, angivelig utført av islamistgruppa Ansarul Islam.

I januar ble over 60 mennesker drept og 100 såret da en gruppe med tilknytning til al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) sprengte en bilbombe utenfor leiren til regjeringsvennlig milits i byen Gao.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå