– Over 100 sykehus i Syria ble rammet av syriske eller russiske luftangrep i fjor

En gruppe hjelpeorganisasjoner skriver at alle de 107 sykehusene i Syria de har undersøkt, har vært truffet av syriske eller russiske flybomber.

Saken oppdateres.

Rapporten er laget av Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM), en koalisjon av hjelpeorganisasjoner fra USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sveits og Tyrkia.

Noen sykehus har blitt rammet av "direkte eller indirekte luftangrep" opptil 25 ganger, skriver organisasjonen i en rapport som ble frigitt lørdag.

Den 90 sider lange rapporten beskriver et akutt behov for å sikre sykehusene, som ofte er midlertidige og plassert i bygg som i utgangspunktet ikke er sykehusbygg. Organisasjonen mener klinikkene nå må pansres med betong og sikkerhetsglass.

UOSSM har undersøkt 107 sykehus i sju regioner i Syria i desember, og forteller også om en "alarmerende mangel" på spesialisert behandling og medisinske forsyninger.

Tre fjerdedeler av de undersøkte sykehusene var midlertidige sykehus, i bygninger som opprinnelig ikke var tiltenkt å være sykehusbygg. Årsaken er at de opprinnelige sykehusene enten har blitt helt ødelagt eller gjort ubrukelige.

Ifølge UOSSM har alle partene i Syria vært klar over at bygningene som er truffet var midlertidige sykehus.

(©NTB)

På forsiden nå