- Jo nærmere vi kom, jo verre ble det. Fullt kaos med helikopter i lufta og full utrykning på bakken med uniformerte og sivilt politi. Etter hvert kom også bevæpnet militære, forteller Elin Fosshaug Olsø (40) fra Trondheim.

Hun befinner seg bare et par hundre meter fra der en lastebil skal ha kjørt ned flere mennesker før den kjørte inn i varehuset Åhléns City ved Sergels Torg i Stockholm.

Les de siste oppdateringene om situasjonen i Stockholm i vårt livestudio

- Byen er lammet

- Det er en ekstrem mobilisering, alle styrker er satt inn. Kollektivtrafikken står og byen er lammet, sier Olsø, som er tidligere journalist i Adresseavisen og på helgebesøk i Stockholm sammen med ektemannen.

Hotellet deres ligger rett ved Sergels torg der hendelsen fant sted. Paret befant seg i Gamla stan, en knapp kilometer fra åstedet, da det skjedde.

- Vi begynte å få tekstmeldinger fra familier og venner, og det ble med ett ganske kaotisk. Vi gikk mot menneskestrømmen over brua mot sentrum, og da møtte vi folk som gråt og var opprørte, forteller Olsø.

De begynte å gå mot hotellet sitt, og oppdaget fort at hendelsen fant sted rett ved der de bor.

Når Adresseavisen snakker med Olsø, står hun ved politisperringene ca. 200 meter fra åstedet. Derfra har de blant annet kunnet se at 40-50 mennesker ble evakuert fra varehuset Åhléns.

- Opprørende

Selv sier Olsø at hun føler seg trygg.

- Men det gjør sterkt inntrykk å se reaksjonene, å se hvor redde folk er. De er forvirrede og gråter, det er opprørende, sier Olsø. Hun forteller at de ansatte ved Åhléns er evakuert til parets hotell i nærheten. Der får gjestene komme inn, men slipper ikke ut igjen.

- Det var en fæl scene der en av de evakuerte gråt hysterisk fordi kjæresten ikke fikk komme inn på hotellet ettersom han ikke var gjest eller evakuert. De fikk til slutt gi hverandre en klem i døra, forteller Olsø.

Det rådet forvirring i Stockholm etter hendelsen fredag ettermiddag etter at en lastebil kjørte på flere mennesker og deretter inn i varehuset Åhléns. Foto: Elin Fosshaug Olsø