Den første eksplosjonen fant sted i Tanta i Nildeltaet nord for Egypts hovedstad Kairo, og ifølge de to arabiske TV-stasjonene Al Arabiya og Al Jazeera skal den være forårsaket av en bombe inne i kirken.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA fant eksplosjonen sted inne i Mar Gerges-kirken i Tanta, som var fullsatt palmesøndag.

Den egyptiske TV-stasjonen CBS viser bilder inne fra kirken, der et stort antall mennesker står samlet rundt det som ser ut til å være livløse og tildekkede mennesker.

Over 40 såret

Egyptiske myndigheter bekrefter at minst 21 mennesker er drept i eksplosjonen, og ifølge egyptiske medier er over 40 såret.

Det er foreløpig uklart om eksplosjonen ble forårsaket av en selvmordsbomber, eller om bomben var gjemt inne i kirken.

Ny eksplosjon

Få timer etter eksplosjonen, melder NTB om et nytt selvmordsangrep utenfor en kirke i Alexandria.

Selvmordsbomberen slo til utenfor St. Markus-katedralen, der overhodet for den koptiske kirken i Egypt, pave Tawadros II, holdt messe palmesøndag, melder lokale medier.

Egyptiske myndigheter bekrefter at minst seks mennesker er drept og 66 er såret.

Økt spenning

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for de to bombeattentatene.

Det lever rundt 10 millioner koptere i Egypt, der de utgjør rundt 10 prosent av befolkningen. De aller fleste tilhører den koptisk-ortodokse kirken.

Spenningen mellom den kristne minoriteten og den muslimske majoriteten i Egypt har økt siden overhodet for den koptiske kirken, pave Tawadros II, offentlig ga sin støtte til militærkuppet i juni i 2013.

I desember ble 27 mennesker drept og over 30 såret da en selvmordsbomber slo til mot Sankt Markus-katedralen i Kairo. Den ytterliggående islamistgruppa IS påtok seg ansvaret for terroraksjonen.