Skam-feber blant kinesiske norskstudenter

Kygo, Munch, fjorder og fjell – og selvsagt Skam. Det opptar norskstudentene som mandag møtte statsminister Erna Solberg (H) i Beijing.

Statsminister Erna Solberg møtte mandag norsktalende kinesiske studenter på Peking-universitetet. Marie (21) fra Vest-Kina og de andre studentene er opptatt av norsk natur, Munch og sosiale ordninger, men engasjementet er størst rundt festing, kjærester og norsk ungdomskultur i TV-serien Skam.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

21 år gamle Marie har flyttet fra en by vest i Kina til hovedstaden for å studere norsk. Det gjør hun blant annet ved å følge med på den norske ungdomsserien.

– Alle ser på Skam! sier Marie, som mandag fikk hilse på Solberg.

Hun reiser neste semester til Oslo for å studere norsk i ett år.

– Hva er så spennende med Skam?

– Å se forskjellige ungdomskulturer fra ulike land. Det er veldig forskjellig fra Kina. Vi må studere hardt på videregående skole for å komme inn på universitetet. Men i Skam er det ikke så hardt, sier hun på imponerende godt norsk etter to års studier ved Peking-universitetet.

– Det vanskeligste med norsk er uttalen og dialekter, sier Marie, som foruten Skam sier hun er mest opptatt av Norges sosiale velferdsordninger, norsk natur og maleri.

– Jeg liker Edvard Munch.

Solberg fortalte de omkring 20 norskstudentene litt om sine norske favorittforfattere, om hvilken utdanning hun har og hva hun anbefaler dem å gjøre i Norge. Statsministerens hjemby Bergen ble varmt anbefalt som reisemål nummer én.

Solberg avslutter senere mandag sitt offisielle besøk i Kina med et møte med president Xi Jinping.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå