Nesten 13 millioner hentet opp fra Trevi-fontenen

I fjor ble nesten 1,4 millioner euro, nær 13 millioner kroner, hentet opp fra den berømte fontenen i Roma. 

Mange turister kaster mynter i Trevi-fontenen i Roma, i håp om at de da vil komme tilbake til byen igjen.  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Pengene ble gitt til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas, ifølge den italienske avisen Repubblica. Slik vil de kunne finansiere gratis mat til fattige familier, overnatting til migranter, suppekjøkken og andre gode formål.

Det er en tradisjon at de som ønsker å vende tilbake til Roma, kaster mynter i den spektakulære fontenen, som ble bygd på 1700-tallet. Mange turister kaster derfor både én og to euro opp i det smaragdgrønne vannet.

LES OGSÅ: Italias mest berømte feriemål

Solbriller og tannproteser

I tillegg til massevis av mynter ble det plukket opp flere andre ting fra fontenen. Bilder av pave Frans, armbånd, solbriller, hengelåser og til og med et par tannproteser var blant de skjulte skattene.

LES OGSÅ: Over 100.000 velger jul i sol og varme

Kastet flere mynter

Sist gang det ble offentliggjort hvor mange penger som ble kastet opp i fontenen, var i 2013. Da var beløpet 100.000 euro lavere enn i 2016. I 2014 og 2015 ble fontenen restaurert, noe som gjorde at den var dekket til i en lengre periode.

LES OGSÅ: I Italia er mat religion

På forsiden nå