Politiet fant bombelapp hos terrortiltalt tenåringsjente i Danmark

Rettssaken mot en 17 år gammel jente åpnet onsdag i Holbæk i Danmark, og påtalemyndigheten vil legge ned påstand om forvaring på ubestemt tid. 

Saken oppdateres.

Jenta var bare 15 år da terroraksjonen ble planlagt, og hun har sittet varetektsfengslet siden januar i fjor.

Ifølge tiltalen forberedte hun produksjon og prøvesprengning av bomber, som skulle sprenges ved den gamle skolen hennes, Sydskolen i Fårevejle, samt ved den jødiske Carolineskolen i København. Hun nekter straffskyld.

Jenta, som ifølge danske medier har konvertert til islam, ble pågrepet etter tips fra elever på Sydskolen. De hadde med økende bekymring fulgt med på jentas ytringer i sosiale medier.

Da politiet slo til mot en adresse i Kundby på Sjælland, ble det funnet sprengstoff. En 25 år gammel mann, som omtales som venn av jenta, ble også pågrepet og siktet i saken. Siktelsen mot ham ble frafalt 13 måneder senere og mannen ble løslatt fra varetekt.

Under tiden i varetekt på en institusjon, skal jenta ha stukket en ansatt i magen med en knust speilbit.

I sin innledning onsdag fortalte aktor i saken, Kristian Kirk, at det ble funnet en lapp med teksten "bombeangrep mod de vantro 8. januar" hos jenta da hun ble pågrepet.

Ifølge Kirk hadde hun også eksperimentert med kjemikalier som kan benyttes i bombeproduksjon i kjelleren hjemme.

Jenta hadde også vist stor interesse for den ytterliggående islamistgruppa IS på internett, og hun hadde ifølge aktor tatt kontakt med flere islamister på Twitter.

– Jeg har bruk for råd fra en jihadist. Mitt første angrep kommer snart, skrev hun i en melding på Twitter i desember 2015.

Påtalemyndigheten har varslet at de kommer til å legge ned påstand om forvaring på ubestemt tid for jenta.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå