De første evakueringene fra Damaskus har startet

Flere hundre opprørere med familier har forlatt et beleiret område i den syriske hovedstaden Damaskus.

Saken oppdateres.

40 busser har begynt å frakte opprørerne ut av hovedstaden. Dette er de første evakueringene fra Damaskus i løpet av Syrias seks år lange krig.

Flere væpnede menn og familiene deres skal være ombord på bussene og skal kjøres nord i landet, ifølge statlig TV i Syria. Evakueringene skjer i bydelen Barzeh i Damaskus, og skal foregå i fem dager. Opprørskrigere som ønsker å bli igjen må registrere seg hos regjeringen.

Området de forlater, er kontrollert av opprørere, og evakueringen ble avtalt mellom de krigførende partene sent søndag kveld. Det er ventet at rundt 1.500 personer skal forlate byen i løpet av mandag.

I løpet av de siste månedene har flere titusener personer overgitt seg i Damaskus, Homs og Aleppo etter langvarige beleiringer, etter å ha fått løfte om trygg evakuering til områder kontrollert av opprørsstyrkene.

Avtalen kommer i kjølvannet av fredagens avtale mellom Russland og Iran, støttespillere til Assad-regimet, og Tyrkia som støtter opprørerne om å håndheve en våpenhvile mellom regjeringen og opposisjonen i fire regioner i Syria.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå