Støttemeldinger og kondolanser strømmer inn fra statsledere og artister etter angrepet i Manchester. Mange er opprørt over at barn og unge ble rammet.

Blant de første som delte sin sorg over hendelsen, var Ariana Grande selv. Popstjernen og tenåringsidolet hadde nettopp avsluttet konserten sin i Manchester Arena da eksplosjonen som kostet 22 mennesker livet rammet.

– Knust. Fra bunnen av mitt hjerte, jeg er så lei meg. Jeg har ikke ord, skriver Grande påTwitter.

Ariana Grande utsetter resten av turneen på ubestemt tid, melder NTB. Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits. Grande spilte sist i Norge 10. mai i år.

Pause i valgkampen

Statsminister Theresa May og opposisjonspartiene har kommet til enighet om å ta en pause i valgkampen på grunn av angrepet. Britene går til urnene 8. juni.

– Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier Storbritannias statsminister Theresa May i en pressemelding natt til tirsdag

– Forferdelig hendelse i Manchester. Mine tanker er med alle dem som er rammet og våre briljante nødetater, skriver leder for Labour, Jeremy Corbyn, på Twitter.

– Føler med britene

Fra utlandet har støttemeldingene vært mange etter angrepet.

– Det er trist å se enda et mulig terrorangrep med svært mange unge ofre, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun åpnet Oslo Freedom Forum tirsdag.

– Så mange unge, vakre og uskyldige mennesker er ødelagt av onde tapere. Jeg vil ikke kalle dem monstre, fordi de vil like den beskrivelsen. De vil synes det er et bra navn. Jeg vil fra nå av kalle dem tapere, fordi det er det de er. De er tapere, sa USAs president Donald Trump.

I Brussel vaiet EU-flaggene på halv stang.

– I dag sørger vi med dere. I morgen skal vi jobbe side ved side for å kjempe tilbake, skriver EU-kommisjonen på Twitter.

– Vi kommer til å fortsette å arbeide med Storbritannia i kampen mot terrorisme. Det franske folk føler med britene etter angrepet, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun føler sorg og forferdelse etter angrepet.

– Dette angrepet, som angivelig er et terrorangrep, kommer bare til å styrke vårt arbeid med våre britiske venner mot dem som planlegger og utfører slike umenneskelige handlinger. Jeg forsikrer det britiske folk om at Tyskland står ved deres side.

– Det verste mareritt

Musikerne Nicki Minaj, Taylor Swift, Katy Perry, Selena Gomez, Cher, Jennifer Lopez, Ellie Goulding, Bruno Mars og Lorde har alle delt sine støtteerklæringer etter det politiet mener er et terrorangrep.

– Enhver musiker føler seg syk og ansvarlig i natt – konserter burde være trygge for dere. Dette er virkelig det verste marerittet. Jeg sender min kjærlighet til Manchester, skriver Lorde på Twitter.

Nicki Minaj skriver at det gjør vondt i hjertet over hennes «søster» Ariana og alle familiene som er rammet.

– Uskyldige liv har gått tapt. Jeg er så trist over å høre dette, tvitrer hun.

Taylor Swift skriver at hun sender all sin kjærlighet og «tanker, bønner og tårer til alle de som er rammet av Manchester-tragedien.»

Også artister som Katy Perry, Selena Gomez, Cher, Jennifer Lopez, Ellie Goulding og Bruno Mars har publisert støtteerklæringer.

– Ord kan ikke beskrive det jeg føler om det som skjedde i Manchester. Jeg vil ikke tro at verdenen vi lever i kan være så ondskapsfull, skriver Bruno Mars.