Salman Abedi (22) er navngitt som mannen bak terroren, bekrefter Greater Manchester Police, ifølge The Guardian.

- Nå er hovedoppgaven å finne ut om han var alene om dette eller  om han var en del av et nettverk, opplyser politiet, ifølge Manchester Evening News.

Totalt nesten 120 personer er skadet - 60 personer ble behandlet på gata etter eksplosjonen i går kveld, mens ytterligere 59 behandles på sykehus. 22 er bekreftet døde. IS tar på seg ansvaret for terroraksjonen som kostet 22 mennesker livet, melder den ytterliggående islamistgruppas nettsted Amaq.

De døde: Georgina (18), Saffie (8) og John (26)

Hva skjedde? Dette vet vi om eksplosjonen

Ifølge en kort kunngjøring på nettstedet Amaq var det en IS-tilhenger som sto bak det britisk politi mener var en selvmordsaksjon. Gjerningsmannen utløste en sprengladning ved utgangen til Manchester Arena mandag kveld, der artisten Ariana Grande akkurat hadde avsluttet en konsert foran 21 000 tilhørere.

23-åring pågrepet

Britisk politi bekrefter at en 23-åring er pågrepet i forbindelse med terroraksjonen ved Manchester Arena.

- Med henvisning til hendelsen ved Manchester arena i går kveld, kan vi bekrefte at vi har arrestert en 23-åring i South Manchester, heter det i en Twitter-melding fra politiet i Manchester.

Politiet melder på Twitter at det er utstedt to arrestordre.

- Tror vi kjenner identiteten

Selvmordsbomberen er ikke offentlig identifisert, og det er heller ikke kjent hvilken tilknytning den pågrepne 23-åringen eventuelt måte ha til vedkommende.

Statsminister Theresa May opplyser imidlertid at politiet tror at de kjenner identiteten til vedkommende, men at de ennå ikke kan eller vil bekrefte navnet.

Manchesters politisjef Ian Hopkins holdt en kort pressebrifing litt etter klokken 8. Han bekrefter at 22 personer er drept og at 59 personer er sendt til sykehus etter eksplosjonen etter Ariana Grande-konserten i Manchester Arena.

- Det er barn blant de døde, bekrefter Hopkins på pressekonferansen, uten at han kan si noe om alder på personene som mistet livet i eksplosjonen.

- Behandles som terrorhandling

Natt til tirsdag opplyste Hopkins at de etterforsket eksplosjonen som et terrorangrep.

- Vi behandler dette nå som en terrorhandling inntil vi får opplysninger som tyder på noe annet, sa Hopkins og la til at politiet samarbeider med kolleger på nasjonalt nivå og med sikkerhetstjenestene.

Politiet opplyser på en pressekonferanse tirsdag morgen at de tror at en mann sto bak angrepet og at han døde på arenaen.

- Mannen bar en provisorisk sprengladning som ble utløst og som forårsaket denne grusomheten, sa Hopkins på pressekonferansen, ifølge VG.

De etterforsker nå om mannen handlet alene eller om han var en del av et nettverk, opplyste Hopkins på pressekonferansen.

Væpnet politi holder vakt etter eksplosjonen ved Manchester Arena. Flere mennesker mistet livet.

Mannskaper fra nødetatene har jobbet på stedet gjennom natten. Flere gater i byen er sperret, og tog til og fra Victoria stasjon i byen er innstilt. Stasjonen er evakuert.

Hjerteskjærende scener

Øyenvitner forteller om hjerteskjærende scener utenfor Manchester Arena. Artisten Ariana Grande hadde akkurat gått av scenen. Det var mange barn og unge til stede på konserten.

- Lyset var allerede slått på, så vi forsto at det ikke var en del av showet. Vi trodde med en gang at det var en bombe. Det kom mye røyk. Folk begynte å løpe ut, forteller 20 år gamle Erin McDougle til The Guardian.

Andy Holey, som skulle hente kona og datteren etter konserten, forteller at han ble kastet rundt 10 meter bortover av eksplosjonen.

- Da jeg kom meg på beina, så jeg mennesker ligge rundt meg, forteller han til BBC.

- Det var absolutt en eksplosjon og den var kraftig. Den fant sted nær billettkontoret ved inngangen til arenaen, forteller Holey.

Ber om bilder

Det lokale politiet ber folk med såkalte dashcam-kameraer, som har vært i Manchester sentrum i går kveld, om å ta kontakt. Dette kommer frem i en Twitter-melding. Dashkam er fastmonterte kameraer i biler som filmer kontinuerlig.