Nord-Korea sendte opp flere missiler torsdag morgen

Nord-Korea sendte torsdag morgen lokal tid opp flere missiler, ifølge militære myndigheter i Sør-Korea.

6. mars i år skjøt Nord-Korea opp fire Scud-type ballistiske missiler og distribuerte dette bildet i etterkant. Nå skal de igjen ha sendt opp flere raketter.   Foto: AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet og japanske myndigheter oppgir at nabolandet avfyrte en rekke uidentifiserte prosjektiler som de antar er ballistiske missiler som kan brukes mot fartøy.

Oppskytingen skjedde i nærheten av Wonsan i Gangwon-provinsen.

De er de siste i en rekke lignende prøveoppskytninger Nord-Korea har foretatt, selv om FN har innført en rekke sanksjoner og resolusjoner mot landet som følge av rakettprogrammet. Dette er den fjerde missiltesten regimet har foretatt på mindre enn fem uker

FNs sikkerhetsråd vedtok sist fredag enstemmig en resolusjon utarbeidet av USA om på nytt å innføre nye detaljerte sanksjoner mot en håndfull nordkoreanske tjenestemenn og objekter som svar på serien med prøveoppskytinger.

I begynnelsen av mai foretok regimet det som syntes å være en oppskyting av en missil med den lengste rekkevidden som til nå er blitt skutt opp av ballistiske raketter.

Nord-Korea har gjennomført to atomprøvesprenginger og sendt opp dusinvis raketter siden begynnelsen av fjoråret i sitt forsøk på å utvikle et kjernefysisk våpen som kan nå USA.

Det amerikanske forsvaret har på sin side allerede gjennomført en planlagt testnedskyting av et interkontinentalt ballistisk missil og var fornøyd med resultatet.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå