Pride-parader i USA mot Trump, for moro

Feiringen av Gay Pride i San Francisco, New York og Chicago fikk en ekstra politisk undertone i en tid der flere opplever press mot homofiles rettigheter.

Saken oppdateres.

Titusener gikk gjennom gatene i New York søndag, noen drapert i regnbueflagg, flere av dem påført slagord mot president Donald Trump. Turen gikk fra Manhattan til Greenwich Village, der kampen for homofiles seksuelle rettigheter sies å ha hatt sitt utspring, etter de såkalte Stonewall-opptøyene i 1969.

Gay Pride-paraden i New York har inspirert til mange andre arrangementer, blant annet i San Francisco og Chicago, der det var stort oppmøte i gatene søndag. Også der var det stort innslag av anti-Trump-plakater, ikke bare med motstand mot hans politikk overfor homofile, men også mot innreiseforbudet, kampen mot Obamacare og den planlagte muren på grensa mot Mexico.

Flere understreket imidlertid at paraden ikke er politisk for dem, men en feiring av mangfold og livsglede.(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå