Michael Nyqvist er død

Den svenske skuespilleren Michael Nyqvist er død, 56 år gammel, opplyser familien.

Michael Nyqvist er død, 56 år gammel.  Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

– Vi må i dag meddele den sørgelige nyheten at skuespilleren og forfatteren Michael Nyqvist er død etter en tids sykdom, heter det i en kunngjøring fra familien.

Ifølge Aftonbladet visste bare noen få av skuespillerens venner at han hadde lungekreft.

– Michael var veldig opptatt av at ingen skulle få vite det. Han ville ikke gjøre intervjuer eller prate om sykdommen, fordi han visste at det da bare ville handle om det, sier TV-produsent Susanne Cederberg til avisen.

Derfor kom nyheten om bortgangen svært overraskende på de aller fleste.

Nyqvist var tilknyttet Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm og spilte opp gjennom årene også i en rekke filmer og TV-serier.

Nyqvist spilte blant annet rollen som journalisten Mikael Blomkvist i den såkalte Millenium-trilogien basert på kriminalromanene til Stieg Larsson, «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes».

Innsatsen i disse filmene resulterte i flere roller i Hollywood for Nyqvist, blant annet i filmene «Mission: Impossible – Ghost protocol» og «John Wick». Han hadde også en rolle i den amerikanske TV-serien «Counterpart».

Nyqvist spilte også i den norske filmen «Kautokeino-opprøret» og vant opp gjennom karrieren en rekke priser for sin innsats på teaterscenen og filmlerretet.

Den siste prisen fikk han i januar 2017, da han mottok den svenske Guldbaggen for beste mannlige birolle i filmen «Den allvarsamma leken».

På forsiden nå