Nye omganger med fotballen for bærekraft 

En fotball med bærekraftmålene er blitt en av regjeringens mest elskede gimmicker. Statsminister Erna Solberg (H) lot ikke sjansen gå fra seg på G20-toppmøtet.

Saken oppdateres.

Når statsministeren skal møte statsledere, er ballen så godt som alltid med.

Noen er sporty og stiller opp, mens andre høflig avslår. Men da Solberg traff Indias statsminister Narendra Modi til et bilateralt møte på sidelinjene av G20-toppmøtet i Hamburg, fikk hun inn en fulltreffer.

Modi stilte villig opp til bildeseanse.

– Hvis du ser her, så tror jeg dette er favorittmålet ditt. Rent vann og gode sanitærforhold, sa Solberg og pekte på ballen.

– Dette liker jeg! sa Modi.

De 17 bærekraftmålene som FN vedtok i 2015, er nemlig listet opp på ballen. Rent vann og gode sanitærforhold er mål nummer seks.

Solberg er med og leder en pådrivergruppe for bærekraftmålene.

Fotballen ble verdenskjent da Solberg og de øvrige stats- og regjeringssjefene i Norden ble avbildet med den i mai. Bildet ble sett på som en litt frekk etterligning av et bilde der USAs president Donald Trump holder hendene på en lysende globus sammen med Saudi-Arabias kong Salman og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.

På G20-toppmøtet har Solberg snakket med Trump flere ganger. Men noe bilde med ham og bærekraftsballen foreligger så langt ikke.

(©NTB)

På forsiden nå