Amerikansk forbud mot reiser til Nord-Korea trer i kraft

Et amerikansk forbud for amerikanere som reiser til Nord-Korea, har trådt i kraft. Myndighetene sier at det kan søkes om unntak, men at få vil bli gitt.

Et amerikansk forbud for amerikanere som reiser til Nord-Korea har trådt i kraft. Her landets leder Kim Jong-un.  Foto: AP / Lee Jin-man / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Forbudet som utenriksminister Rex Tillerson kunngjorde i juli, kom etter at den amerikanske studenten Otto Warmbier døde etter å ha blitt frigitt fra Nord-Korea.

Amerikanere som har en gyldig grunn til å reise til landet kan fortsatt søke, men mulighetene for å få innvilget tillatelse er svært begrenset. Utenriksdepartementet viser til at søkerne må kunne bevise at reisen er i nasjonens interesse.

Journalister som skal skrive om Nord-Korea, Røde Kors-representanter på offisielt oppdrag og andre ansatte i humanitære organisasjoner er blant dem som kan få fritak.

USA og Sør-Korea ble fredag enige om å styrke det sørkoreanske forsvaret. Amerikanske myndigheter vil selge våpen til landet for milliarder av dollar.

President Donald Trump og hans sørkoreanske kollega Moon Jae-in ble enige om å styrke landets forsvarsevne mot Nord-Korea ved å øke missil-kapasiteten.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå