3,5 millioner barn på flukt fikk ikke skolegang

3,5 millioner barn og unge på flukt gikk glipp av skolegang i året som gikk, viser en rapport fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). 

Saken oppdateres.

– Av de 17,2 millioner flyktningene som er under UNHCRs beskyttelse, er halvparten barn, opplyser FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi.

6,4 millioner flyktningbarn er i skolealder, det vil si mellom 5 og 17 år gamle. 1,5 millioner av de yngste gikk glipp av grunnskoleutdanning i året som gikk, mens 2 millioner ungdommer gikk glipp av videregående skole.

– Utdannelsen til disse unge menneskene er avgjørende for en fredelig og bærekraftig utvikling i de landene som har ønsket dem velkommen, og for hjemlandene når de en gang kan vende tilbake, sier Grandi.

91 prosent av verdens barn går i dag på grunnskole, men for barn på flukt er andelen bare 61 prosent, går det fram av UNHCR-rapporten «Left Behind: Refugee Education in Crisis».

84 prosent av verdens unge går på videregående skole, men blant unge flyktninger er andelen bare 23 prosent, går det videre fram.

Blant flyktninger som har fullført videregående får bare 1 prosent tilbud om høyere utdanning, mot 36 prosent ellers i verden.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå