SOHR: 39 sivile drept i russiske og amerikanske flyangrep i Syria

39 sivile er drept i amerikanske og russiske flyangrep i forskjellige deler av Deir al-Zor-provinsen i Syria, ifølge en eksilgruppe.

Saken oppdateres.

Flyangrepene traff flere forskjellige mål i den østlige delen av Deir al-Zor-provinsen, der separate USA- og russisk-støttede styrker er i gang med offensiver mot IS, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Blant de drepte var det ifølge SOHR også sju barn.

Syriske regjeringsstyrker frigjorde nylig deler av provinshovedstaden Deir al-Zor etter tre års IS-beleiring, samtidig som de USA-støttede SDF-styrkene har igangsatt en offensiv mot IS i den østlige delen av provinsen.

Med russisk flystøtte har regjeringsstyrkene erobret halve byen Deir al-Zor og forsøker å omringe IS i de resterende delene av byen. Torsdag nådde de fram til vestbredden av Eufrat-elva, som deler Deir al-Zor-provinsen i to.

Samtidig, på den motsatte siden av elva, kjemper Syrian Democratic Forces (SDF), som består av kurdiske og arabiske krigere, også mot IS.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå