Brende leder giverlandsmøte for Palestina

Utenriksminister Børge Brende (H) skal lede giverlandsmøte for Palestina, som holdes i New York førstkommende mandag. 

Saken oppdateres.

– Utsiktene for den palestinske økonomien er bekymringsfulle. Det er viktig at noen av de største hindrene for vekst i den palestinske økonomien fjernes. Vi vil bruke dette giverlandsmøtet i New York til å drøfte en felles strategi for å håndtere de økonomiske utfordringene, sier utenriksminister Brende.

FN er vert for møtet i den såkalte AHLC (Ad Hoc Liaison Committee) finner sted dagen før høynivådelen av FNs hovedforsamling starter i FN-hovedkvarteret.

Brende skal altså lede møtet, mens palestinske myndigheter er representert ved visestatsminister Ziad Abu Amr og finansminister Shukri Bishara. Regionalminister Tzachi Hanegbi representerer Israel. I tillegg vil ministre og representanter fra de største giverne delta, inkludert USAs spesialutsending Jason Greenblatt.

(©NTB)

På forsiden nå