Fem PKK-medlemmer drept i ferieområde i Tyrkia

Tyrkiske sikkerhetsstyrker har drept fem PKK-medlemmer i et område vest i Tyrkia. Området er et populært feriemål for europeiske turister. 

Saken oppdateres.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu ble medlemmene av det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK oppdaget av sikkerhetsstyrker i et skogsområde i Koycegiz-distriktet i Mugla-provinsen ved Middelhavskysten.

Byrået melder at fem av medlemmene skal ha blitt drept og at sikkerhetsstyrkene jakter ytterligere to som kom seg unna. En tyrkisk soldat ble lettere skadd i sammenstøtet.

Mens slike sammenstøt er hyppige i kurdisk-dominerte områder sørøst i landet, forekommer de ekstremt sjeldent i de sørvestlige turistområdene i Tyrkia.

Koycegiz-distriktet er et særlig populært feriemål blant briter og tyskere.

PKKs opprør i Tyrkia startet i 1984. Utgangspunktet var da å søke uavhengighet for den kurdiske minoriteten, men nå legger gruppen stadig større vekt på økte rettigheter og autonomi.

Titusenvis av liv har gått tapt som følge av volden, og Tyrkia, EU og USA har utpekt PKK som en terrorgruppe.

De siste månedene har den tyrkiske hæren trappet opp sin væpnede innsats for å utrydde PKK, blant annet med hyppige luftangrep mot gruppens baser i Nord-Irak.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå