Verden har blitt mindre med sosiale media. Bare sekunder etter store nyhetshendelser har funnet sted så kan du og jeg både lese, se bilder og video og få informasjon om dette uansett hvor vi befinner oss i verden.

Ikke trenger vi aviser, tv eller radio heller. For vi går rundt med en liten dings i lomma som er i stand til å gi oss nyhetsbilder oppdatert på sekunder til alle døgnets tider.

SE BILDENE: Trøndelag under okkupasjonen

Tenk om...

Slik var det ikke i krigsårene 1939 - 1945. Men hva om det hadde vært slik?

SE OGSÅ: Vi fulgte 9. april minutt for minutt - 75 år etter

Det var tanken til Alwyn Collison ved Museum of London i 2011 da han startet prosjektet @RealTimeWWII. En Twitter-feed med hendelsene som fant sted for over 70 år siden. Dag for dag, time for time er konfliktene fra 2. verdenskrig gjort rede for. Alt brutt ned og komprimert til  Twitters grense på 140 tegn per tweet.

Krigsfanger: Polske offiserer tatt til fange av den tyske okkupasjonsmakten.

«Avsluttet» krigen og startet på nytt

Sist måned ble krigen «avsluttet» på Twitter. Twitter-feeden hadde da kommet til 1945 og med Japans kapitulasjon den 2. september samme år, var krigen over.

Alwyn Collinson har brukt nesten syv år på å dekke 2. verdenskrig i Twitter-drakt. Nå starter han på nytt igjen med 1. september 2017 som utgangspunkt. Den nye Twitter-feeden vil inneholde bilder, video og lydklipp, samt detaljer og hendelser som ikke var med i den første.

- Det er helt utrolig å ha hundretusenvis av mennesker som følger feeden og responderer med både kommentarer og re-tweets, sier Collinson til avisen The Atlantic.

Fra @RealTimeWWII 26. september 1939: «Churchill delights Parliament, (falsely) claims 1 in 10 German U-boats have been sunk since war began, upstaging Prime Minister Chamberlain».

Personlige tweets

Collinson bruker omlag en time om dagen til planlegging av tweetene. Forberedning av de største begivenhetene som angrepet på Pearl Harbor og D-dagen kan ta opp imot ti timer bare for å få alle fakta korrekt. Collinson deler også sitater og personlige meldinger fra dagbøker og brev.

- På mange måter prøver jeg å rapportere nyhetene direkte, men med en forsinkelse på 70 år, sier Collinson.  - Jeg forsøker å ikke bry meg så mye om hvem som invaderte hvem, men mer om hva vanlige mennesker sa og tenkte.

@RealTimeWWII kan du følge HER.