USA ber NATO sende 1.000 flere soldater til Afghanistan

USA vil be sine NATO-allierte om å sende ytterligere 1.000 soldater til Afghanistan.

Saken oppdateres.

Rundt 3.000 amerikanske soldater er i disse dager på vei til Afghanistan, som et ledd i president Donald Trumps nye strategi for å nedkjempe opprørsgrupper i landet.

USA har fra før drøyt 11.000 soldater i Afghanistan, der Taliban står sterkere enn på lenge og den ytterliggående islamistgruppa IS også er på frammarsj.

Amerikanerne har også gjort det klart at de mener NATO må bidra mer, og landets ferske NATO-ambassadør Kay Bailey Hutchison opplyste torsdag at USA vil be sine allierte om å bidra med rundt 1.000 flere soldater.

USAs allierte har i dag rundt 5.000 soldater i landet, og rundt 50 av dem er norske. Norge lovet nylig å sende ytterligere ti soldater til Afghanistan, som et svar på oppfordringen fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Kritiske røster stiller spørsmål ved Trumps nye strategi og viser blant annet til at USA og deres allierte på det meste hadde over 100.000 soldater i Afghanistan, uten at Taliban ble nedkjempet av den grunn.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå