Minst 25 omkom i tropisk storm i Mellom-Amerika

Minst 25 mennesker er hittil bekreftet døde i stormen Nate som har gjort den karibiske kysten av Mellom-Amerika til et katastrofeområde. Nå går den mot USA.

Saken oppdateres.

Stormen som har rammet Costa Rica, Nicaragua og Honduras tiltar i styrke og ventes å bli til full orkan når den beveger seg videre mot Mexicogolfen og golfkysten i USA.

Nicaragua er landet som hittil er hardest rammet, med 15 døde og sju savnet, ifølge visepresident Rosario Murillo. Mange områder i landet er isolert etter flere dager med kraftig regnvær.

I Costa Rica er sju omkommet, inkludert en tre år gammel jente, etter at de havnet under trær som falt ned eller ble tatt av jordskred, ifølge offisielle tjenestemenn. Minst 17 mennesker er savnet. Ytterligere tre mistet livet i Honduras.

I Costa Rica er det erklært katastrofetilstand på grunn av jordskred, ødelagte veier og elver som er gått over sine bredder. Skoler, offentlige kontorer og banker er stengt over hele landet.

Det er også sendt ut advarsel om å passe seg for krokodiller som kan være på tur etter at elver er oversvømt.

Torsdag kveld var stormen på vei nordvestover langs østkysten av Honduras mot Yucatán i Mexico. USAs nasjonale orkansenter (NHC) har beregnet at den ville bevege seg nordover gjennom natten og utvikle seg til orkan innen den kommer ut i Mexicogolfen fredag eller lørdag.

I USA er det utstedt orkanvarsel i de tre delstatene Louisiana, Mississippi og Alabama, og flere oljeplattformer i Mexicogolfen er evakuert, blant dem en plattform som Statoil driver.

USA slikker ennå sårene etter to kraftige orkaner i august og september. Harvey la store deler av Texas under vann, og Irma herjet langs Floridas vestkyst.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå