Iraks statsminister: Vil ikke angripe kurdere

Opplysningene om en irakisk offensiv mot irakiske kurdere er «falske nyheter», hevder landets statsminister Haider Al-Abadi.

Saken oppdateres.

– Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere, uansett om de er arabere eller kurdere. Det ligger en beklagelig agenda bak de falske nyhetene som spres, skriver Abadi på Twitter fredag.

Også generalstaben i den irakiske hæren tilbakeviser opplysningene om en irakisk offensiv rettet mot kurdiske styrker. De irakiske regjeringsstyrkene er kun i gang med en opprydningsoperasjon i områder som er gjenerobret fra IS, hevder generalstaben.

Tidligere fredag meldte nyhetsbyrået AFP at de irakiske soldatene har begynt en offensiv for å gjenerobre Kirkuk-provinsen, som i dag kontrolleres av kurdiske styrker. Kilden til denne opplysningen var en ikke navngitt general.

En reporter for BBC så kolonner med irakiske soldater og sjiamuslimske paramilitære styrker på vei mot Kirkuk torsdag kveld. Irakiske regjeringssoldater har lagt ut bilder av seg selv på sosiale medier som skal være tatt inne i Kirkuk-provinsen.


(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå