Over 200 barn berget i Middelhavet

Over 600 mennesker er brakt i land i Italia etter å ha blitt plukket opp i Middelhavet av et redningsskip. Én tredel av flyktningene og migrantene er barn.

Elleve gravide kvinner og 240 mindreårige var blant dem som gikk i land fra redningsskipet Aquarius i den sicilianske havnebyen Palermo fredag.  Foto: ANSA via AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Aquarius, som driftes av hjelpeorganisasjonene SOS Mediterranee og Leger Uten Grenser, la til kai i Palermo på Sicilia fredag.

Les også:  Vil vurdere alle tiltak for å stoppe båtflyktninger

Om bord var det 606 mennesker, blant dem 241 mindreårige – de fleste av dem enslige fra afrikanske land sør for Sahara, opplyser hjelpearbeiderne.

Det er en av de største ankomstene siden Italia inngikk en avtale med libyske grupper om å begrense menneskesmuglingen. Tre uker med kamper rundt byen Sabratha har destabilisert militsene som lovet å begrense flukten over Middelhavet.

Organisasjonen SOS Mediterranee antar at de over 600 kom fra rundt 15 ulike land, deriblant Benin, Eritrea, Etiopia, Nigeria, Syria, Somalia og Jemen.   Foto: ANSA via AP / NTB scanpix

 

De 606 menneskene som ankom Italia fredag, ble berget i sju ulike aksjoner over en periode på 36 timer.

– De mange redningsoperasjonene utført av Aquarius de siste dagene, på et stort geografisk område, viser at den humanitære krisen fortsatt pågår, eller at den til og med forverres i det sentrale Middelhavet, uttaler SOS Mediterranee.

Les også: Europeiske ministere møttes om båtflyktninger

Tallet på båtflyktninger over Middelhavet falt dramatisk i sommer, men økte fra 3.914 i august til 6.288 i september. Men tallet for september er fortsatt bare en tredel av antallet i samme måned i fjor.

De 606 menneskene som ankom Italia fredag, ble berget i sju ulike aksjoner over en periode på 36 timer.   Foto: ANSA via AP / NTB scanpi

 

Blant kvinnene som ble hentet opp av gummibåter og brakt om bord i Aquarius, var elleve gravide, to av dem i niende måned. Flyktningene og migrantene seilte ut i båter fra Libya med kurs fra Italia. Organisasjonen antar at de over 600 kom fra rundt 15 ulike land, deriblant Benin, Eritrea, Etiopia, Nigeria, Syria, Somalia og Jemen.

På forsiden nå