Minst fem Røde Halvmåne-frivillige drept i Mogadishu-angrep

Lastebilbomben i Mogadishu gikk av like ved et Røde Halvmåne-kontor. Minst fem frivillige fra organisasjonen er blant de over 200 drepte, opplyser Røde Kors.

Saken oppdateres.

– Vi kondolerer Somalia Røde Halvmåne og fordømmer angrepet på det sterkeste, sier generalsekretær Bernt Apeland i en uttalelse fra Norges Røde Kors søndag.

Mange Røde Halvmåne-frivillige var i de travle bygatene hvor terroren rammet lørdag ettermiddag. Røde Kors har fått bekreftet at fem frivillige er drept, men flere er savnet eller såret og det fryktes at tallet vil stige.

Apeland besøkte Somalia Røde Halvmåne i september.

– Dette er et av de verste terrorangrepene på lenge, men tusenvis av sivile mister livet hvert år i den pågående konflikten. Vi ber de stridende respektere at sivile er beskyttet av internasjonalt rett, sier Apeland.

Mannskap fra Røde Halvmåne rykket raskt ut til bombestedet med akutteam som tok hånd om sårede og brakte dem til sykehus. Rundt 300 mennesker ble ifølge politiet såret i angrepet, som antas å være det dødeligste i Somalias historie.

Den kraftige lastebilbomben gikk av i et travelt veikryss og la flere bygninger i ruiner, deriblant et hotell.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå