Helgesen møtte prins Charles i London 

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) søker allierte både ved det britiske hoffet og i næringslivet i kampen for bevaring av regnskogen. 

Saken oppdateres.

Helgesen var onsdag på besøk i London, der han deltok på en konferanse sammen med prins Charles og en rekke næringslivsledere.

Prinsen av Wales har i likhet med Norge engasjert seg sterkt i kampen for bevaring av regnskogen. Nå håper både han og Helgesen på drahjelp fra næringslivet.

På møtet i London varslet en sammenslutning av internasjonale selskaper at de nå vil utvide sitt moratorium mot soya fra regnskogområder.

Et moratorium mot soya fra Amazonas ble innført allerede i 2006. Det utvides nå til cerradoen, det tropiske savanneområdet sør for Amazonas.

– Det er et område med mye skog og karbonrik jord, så dette har stor betydning, sier Helgesen på telefon til NTB.

Han beskriver det eksisterende moratoriet som et svært effektivt tiltak for å bekjempe avskoging.

– Disse selskapene har kastet ut aktører som har drevet med avskoging i Amazonas for å produsere soya. Men dette har ført til at noen aktører har flyttet produksjonen fra Amazonas til cerradoen. Nå kastes også disse ut, forklarer Helgesen.

Norgesgruppen og ICA er med på initiativet. Blant de internasjonale navnene på listen er McDonald's, IKEA, Unilever, Kellogg og Nestlé.

(©NTB)

På forsiden nå