Over 200 pågrepet for korrupsjon i Saudi-Arabia

Saudiarabiske myndigheter sier de har pågrepet 201 personer i antikorrupsjonsaksjonen som begynte i helgen.

Saken oppdateres.

Ifølge saudiarabiske justismyndigheter er 208 personer innkalt til avhør siden lørdag kveld. Sju av dem er siden løslatt, mens 201 fortsatt holdes i forvaring.

Det blir også opplyst at myndighetene anslår at minst 100 milliarder dollar er blitt misbrukt som følge av underslag og korrupsjon de siste tiårene.

Summen er langt høyere enn hva regjeringen i Riyadh tidligere har operert med, og det ser ut til at pågripelsene som begynte lørdag, har fortsatt gjennom uken.

I helgen ble elleve prinser og 38 personer fra embetsverket og næringslivet pågrepet. De sitter innesperret på flere femstjerners hoteller rundt omkring i landet, blant annet på Ritz-Carlton i Riyadh.

Flere observatører mener at operasjonen som nå pågår, i realiteten er en utrenskning iverksatt av kronprins Mohammed bin Salman (32), som ønsker å bli kvitt potensielle rivaler og kritikere.

Det er kronprinsen selv som leder den nylig opprettede antikorrupsjonskomiteen som etterforsker saken.

Blant de pågrepne er milliardæren og prinsen Alwaleed bin Talal og to av sønnene til den nå avdøde kong Abdullah. Den ene av de pågrepne sønnene er prins Miteb, som inntil lørdag ledet Saudi-Arabias mektige nasjonalgarde.

Prins Miteb har tidligere vært regnet som en mulig arvtaker til tronen.

Samtidig som over 200 personer er pågrepet, er rundt 1.700 bankkontoer sperret. Regjeringen har ikke villet oppgi identiteten til de som er innkalt til avhør

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå