Aftenposten: Asylsøkerretur til norsk barnehjem i Kabul

Regjeringen arbeider med å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanske asylsøkere i Kabul, skriver Aftenposten.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Mens skjebnen til de såkalte «oktoberbarna» er blitt diskutert, har Justisdepartementet og norske diplomater ifølge avisen lagt planer for å kunne returnere mindreårige asylsøkere til et norskdrevet barnehjem i Kabul.

I løpet av våren har Justisdepartementet, i samarbeid med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Afghanistan, forhørt seg og sjekket mulige samarbeidspartnere. Det går fram av dokumenter og korrespondanse avisen har fått tak i.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at intensjonen er å lage et senter for å ta imot tvangsreturnerte mindreårige fra Norge.

– Vi tvangsreturnerer ikke barn alene i dag. Men med et slikt senter kan vi gjøre det med dem som får avslag på asylsøknaden, får midlertidig opphold eller skal sendes ut av landet når de er 18 år, bekrefter hun.

Listhaug understreker at man ennå ikke har fått grønt lys, men at man har kommet lenger enn tidligere.

– Vi jobber nå godt med myndighetene der nede. Men først må vi finne egnede lokaler, og vi må finne organisasjoner som vi kan samarbeide med og som kan utføre dette i tråd med våre ønsker, sier Listhaug.

Arbeidet skjer i samarbeid med Danmarks utlendings- og integrasjonsministerium, som er blitt løpende orientert om planene.

Både Ap og Venstre stiller seg avventende positive til planene, mens SV og KrF er negative.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå