Om lag 90 mennesker ble skadd og er fraktet til sykehus, og tilstanden er kritisk for minst fire av dem, opplyser sykehuskilder til amerikanske medier.

En anonym tjenestemann sier til nyhetsbyrået AP at etterforskningen så langt kan tyde på at ulykken skjedde som følge av «hindringer på skinnegangen».

Flere mennesker skal være fastklemt i togvraket, ifølge nettstedet KIRO7. Togselskapet Amtrak opplyser at det var 78 passasjerer og fem ansatte om bord.

Ulykken skjedde nær byen Tacoma, sør for Seattle før klokka 8 lokal tid mandag.

90 til sykehus

Flere mennesker ble skadd da bilene de satt i, ble truffet av togvogner, men det er ikke meldt om dødsfall blant disse.

Lokale sykehus opplyser at de har tatt imot nesten 90 mennesker etter ulykken. Seks av dem skal være alvorlig skadd, skriver den lokale avisa.

Det er et nytt hurtigtog som sporet av på sin første tur, melder Seattle Times. Toget var på vei fra Seattle til Portland og ifølge transportmyndighetene i delstaten kjørte det på et nytt spor som skulle gjøre ruten raskere.

– På et tidspunkt begynte toget å krenge litt og plutselig var vi i grøfta, sier Chris Karnes, en av passasjerene som var på ulykkestoget, til NBC.

– Toget krøllet seg sammen, fortsetter han, og forteller at han så skadde passasjerer som ble løftet ut av togvraket.

Uklar årsak

Den eneste delen av toget som fortsatt er på sporet, er det bakre lokomotivet, ifølge Karnes.

Bilder fra stedet viser flere vogner som har havnet på motorveien, den ene av dem opp ned.

Det er uklart hva som er årsaken til ulykken. Den føderale havarikommisjonen tvitret mandag at granskere vil bli sendt til ulykkesstedet mandag.

Det er uklart hva som er årsaken til ulykken. Foto: ntb scanpix