I sin nyttårstale sier lederen i nord at han inderlig ønsker at OL i sørkoreanske Pyeongchang blir fredelig, melder NBC på Twitter. Nord-Korea vurderer å sende en delegasjon til lekene, ifølge Kim, som sier landet vil «treffe nødvendige tiltak» for å delta.

– Nord-Koreas deltakelse er en god mulighet til å vise et samlet koreansk folk. Representanter for begge landene kan snart møtes for å diskutere mulighetene, sa den nordkoreanske lederen. Han ønsker det beste for både Nord- og Sør-Korea i sin nyttårstale. Både arrangørene og myndigheten i nabolandet har gitt uttrykk for at de ønsker at Nord-Korea skal delta, men det vil avhenge av det politiske klimaet.

Men selv om Kim ga uttrykk for vennlige og fredelige tanker i talen, snakket han også om landets atomprogram og sa Nord-Korea har «fullført» sine kjernevåpen og at han nå har «en atomknapp» på skrivebordet.

– Hele USA er innen rekkevidde for våre kjernevåpen og knappen for å utløse dem er alltid på mitt skrivebord. Det er ingen trussel, sånn er virkeligheten, sa Kim i talen som ble kringkastet mandag morgen. Dermed kan USA aldri starte en krig mot Nord-Korea, sier diktatoren. Han sier landet må masseprodusere atomvåpen og missiler.