Manafort saksøker spesialetterforsker Robert Mueller

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort saksøker spesialetterforsker Robert Mueller, som leder Russland-etterforskningen i USA. 

Saken oppdateres.

Bakgrunnen for søksmålet er at Manafort mener Mueller har gått utover sine fullmakter i etterforskningen.

I oktober ble Manafort og hans forretningspartner Rick Gates siktet av Mueller for en rekke forhold, blant annet for å ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og for å ha skjult dette for myndighetene.

Manafort, som i en periode ledet Donald Trumps valgkamp, sitter i husarrest og er ilagt forbud mot å uttale seg om saken. Han har avvist anklagene som er rettet mot ham.

Den tidligere valgkampsjefen mener siktelsen mot ham viser at Mueller har gått utover sine fullmakter – siden siktelsen ikke er direkte knyttet til Russlands antatte forsøk på å påvirke presidentvalget i USA i 2016. Det er denne antatte innblandingen i amerikansk politikk som Mueller i utgangspunktet har fått i oppgave å etterforske.
(©NTB)

På forsiden nå