Pakistansk opposisjonsleder refser Trump på Twitter

Pakistans opposisjonsleder Imran Khan mener Donald Trump er utakknemlig og uvitende som anklager Pakistan for å huse terrorister og lyve om det.

Saken oppdateres.

– Og nå blir Pakistan beskyldt for amerikanske feiltrinn i Afghanistan av en uvitende og utakknemlig Donald Trump, skriver Khan på Twitter onsdag.

Den tidligere cricketstjernen ber også om en forklaring fra den amerikanske presidenten på hvordan det kan ha seg at et par tusen Taliban-tilknyttede opprørere i Pakistan kan være årsaken til at «historiens mest velutstyrte militærstyrke» ikke greier å lykkes i Afghanistan.

Khans utspill er en reaksjon på Trumps harde kritikk mot Pakistan på Twitter mandag.

Her anklaget han pakistanske myndigheter for ikke å komme med noe annet enn «løgner og bedrag» til tross for at de får store summer i bistand fra USA.

Khan kritiserer også Pakistans deltakelse i den amerikanskledede «krigen mot terror» og sier at han har vært imot dette helt fra starten.

Khan hadde rykte på seg for å være festglad og en kvinnebedårer før han i 1996 dannet partiet Tehreek-e-Insaf. Han håper på å bli statsminister etter valget på ny pakistansk nasjonalforsamling i juli.

(©NTB)

På forsiden nå