Tysk studie knytter tilstrømming av unge, mannlige migranter til økt voldskriminalitet

En studie finansiert av den tyske regjeringen konkluderer med at tilstrømmingen av unge, mannlige migranter har ført til en økning i voldskriminaliteten.

Saken oppdateres.

Studien som er gjennomført av kriminologen Christian Pfeiffer, tar utgangspunkt i tall fra Niedersachsen i nord. Målet var å vurdere påvirkningen tilstrømmingen av migranter og flyktninger hadde på kriminalitetsutviklingen i 2015 og 2016.

Studien konkluderer med at en 10,4 prosents økning i voldskriminaliteten i den tyske delstaten i disse to årene kan knyttes nesten utelukkende til flyktningene og migrantene.

Den demografiske sammensetningen av flyktningbefolkningen pekes ut som en viktig årsak til dette. Unge menn, uavhengig av om de er tyske eller kommer fra andre land, er oftere innblandet i kriminalitet enn andre. Det er også mer sannsynlig at de blir utsatt for lovbrudd.

Familiedepartementets talskvinne Verena Herb sier studien bekrefter behovet for større satsing på integrering i Tyskland.

Ifølge Herb ser det ut til at de største problemene er knyttet til unge menn som har gitt opp framtidshåpet. Studien viser at afghanere og syrere sjeldnere sto bak lovbrudd enn migranter fra Nord-Afrika som har liten sjanse til å få oppholdstillatelse i Tyskland.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå