Macron fornøyd med tysk regjeringsgjennombrudd

Frankrikes president Emmanuel Macron sa fredag at han er fornøyd og glad for gjennombruddet i de tyske sonderingene om et nytt regjeringssamarbeid.

Saken oppdateres.

– Jeg er glad og fornøyd med at fru Merkel kan fortsette arbeidet med å få på plass en koalisjonsregjering, noe som vil være nyttig og som Europa og Frankrike ser fram til, sa Macron under en felles pressekonferanse med Østerrikes statsminister Sebastian Kurz, som er på besøk i Paris.

Fredag morgen meldte statsminister Angela Merkel om gjennombrudd i sonderingene om en ny regjeringskoalisjon i Tyskland. Merkel og hennes kristenkonservative parti CDU har vært i samtaler med sitt bayerske søsterparti CSU og sosialdemokratiske SPD om en ny regjering, og partilederne mener nå de har kommet langt nok til å gå videre til formelle regjeringsforhandlinger.

I de videre forhandlingene vil europapolitikk få en sentral plass, og Merkel og Macron varslet allerede i desember at de ville samarbeide om reform av eurosonen.

(©NTB)

På forsiden nå