USA-ambassadør trekker seg i protest mot Trump

USAs ambassadør i Panama, John Feeley, trekker seg i protest mot president Donald Trump.

Saken oppdateres.

– Jeg har avlagt ed på at jeg trofast og upolitisk skal tjene presidenten og hans administrasjon, selv når jeg kanskje ikke er enig i politikken som føres. Jeg ble instruert om å trekke meg dersom jeg ikke lenger kunne gjøre dette, og nå er tiden inne, skriver han i sitt oppsigelsesbrev til amerikansk UD, som The Guardian har fått tilgang til.

En talskvinne for departementet bekrefter at Feeley forlater posten som ambassadør «av personlige årsaker».

Statssekretær Steve Goldstein understreker at Feeleys avgang ikke har noe å gjøre med Trumps uttalelse denne uka, der han betegnet Haiti, El Salvador og flere afrikanske land som «drittland».

(©NTB)

På forsiden nå