To omkomne funnet om bord på brennende oljetanker

Redningsmannskaper har klart å hente ut to omkomne fra den brennende oljetankeren Sanchi. Film- og dataopptak fra skipet er også sikret, melder kinesisk TV.

Saken oppdateres.

Redningsmannskapene tok seg lørdag om bord i tankskipet, som fortsatt brenner, og tilbrakte noe under en halvtime der.

Den iranskeide oljetankeren tok fyr etter en kollisjon med et lasteskip i Østkinahavet. Skipet var lastet med rundt 1 million fat lettolje.

Redningsmannskapene gikk ikke inn i mannskapets lugarer, der temperaturen nå er omkring 90 grader, melder den kinesiske TV-kanalen CCTV.

Bilder fra redningsinnsatsen viser at deler av Sanchi fortsatt står i flammer, og at all malingen er svidd av skroget og overbygget. Kinesiske myndigheter har tidligere vært bekymret for at skipet kunne eksplodere og synke, men lørdag ble denne muligheten ikke nevnt.

Årsaken til kollisjonen er fortsatt uklar. Et omkommet besetningsmedlem ble hentet opp av sjøen tidligere i uka. Dermed er nå 29 av mannskapet på 32 fortsatt savnet. Det var 30 iranere og to bangladeshere om bord.

Totalt var 13 skip med på rednings- og ryddearbeidet lørdag. I tillegg til kinesiske, deltok også japanske og sørkoreanske fartøy. Sanchi sprayes med slukkeskum, men så langt har det ikke lyktes å slukke den voldsomme brannen om bord.

Tankskipet var lastet med kondensat, en type olje som er så lett at den raskt fordamper eller brenner opp, noe som reduserer faren for et større utslipp. Voldsomme flammer, giftig røyk og dårlig vær har gjort redningsarbeidet svært vanskelig.

Sanchi var på vei fra Iran til Sør-Korea da ulykken skjedde utenfor den kinesiske kysten, ikke langt fra Shanghai.

(©NTB)

På forsiden nå