17 drept i skoleskytingen i Florida

Politiet bekrefter at 17 personer er drept i skytingen på en videregående skole i Florida. En tidligere elev ved skolen er pågrepet.

Den mistenkte gjerningsmannen er pågrepet etter en skyteepisode på en skole i Florida.  Foto: Reuters/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Ifølge sheriff Steve Israel i Broward fylke er ofrene både voksne og elever ved den videregående skolen i Parkland, litt nord for Fort Lauderdale. Han sier det var en 19 år gammel tidligere elev som åpnet ild med et halvautomatisk gevær og beskriver åstedet som «forferdelig».

Tolv personer ble funnet døde inne i skolebygningen, to ble funnet på utsiden, mens en annen ble funnet i en gate i nærheten. To andre døde etter å ha blitt fraktet til sykehus.

– Dette er en fryktelig dag for oss, sier skolesjefen i Broward, Robert Runcie.

Et stort antall skadde er fraktet til sykehus i nærheten. Flere av dem er kritisk skadd.

Ble utvist fra skolen

Den mistenkte gjerningsmannen ble også fraktet til sykehus etter pågripelsen, men ble senere skrevet ut. Videobilder viser at han føres inn på sykehuset av tungt bevæpnet politi.

Politiet har identifisert mannen som Nikolaus Cruz. Han er tidligere elev ved skolen, og ble utvist av disiplinære årsaker.

– Vi har allerede begynt å gå gjennom nettsidene hans og ting på sosiale medier, sier Israel, og kaller enkelte av innleggene for «veldig, veldig foruroligende», sier sheriffen.

– Angriperen var elev

Lokale medier skriver at skytteren var kledd i svart hatt og en burgunderrød jakke under skytingen.

En av elevene beskriver gjerningsmannen som en gutt med problemer og sier han ikke ville ha noe med ham å gjøre for å unngå konflikt.

TV-bilder fra hendelsen viser elever som flykter fra skolen, mens sårede personer på båre blir lagt inn i ambulanser. Flere elever ble deretter ført bort på rekke og rad, beskyttet av politifolk.

Væpnet politi med hjelm og skuddsikre vester gikk i stilling rundt skolen, noen av dem i et pansret kjøretøy.

Gjemte seg i skap

Politiet i Coral Springs ba lærere og elever barrikadere seg i bygningen til politiet kom fram til dem. En jente fortalte på sms til en lokal TV-stasjon at hun barrikaderte seg i et skap sammen med flere andre elever.

– Alarmen gikk, men vi trodde først det var en brannøvelse til vi hørte skuddene, sa en annen elev.

John Obin sier sønnen hans hadde time da skytingen begynte, og at lærerne raskt fikk elvene ut av skolen. Sønnen fortalte ham at han hadde gått forbi to livløse personer på bakken utenfor som så ut til å være døde.

Både president Donald Trump og Florida-guvernør Rick Scott ble raskt informert, og Trump avlyste en planlagt pressekonferanse for å følge utviklingen.

Ifølge organisasjonen Everytown har det vært 17 skyteepisoder på skoler i USA hittil i år. Siden januar 2013 har det vært minst 283 skyteepisoder.

Redde pårørende venter på beskjed om hva som har skjedd med elevene ved skolen som onsdag ble angrepet. 
        
            (Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix)

Redde pårørende venter på beskjed om hva som har skjedd med elevene ved skolen som onsdag ble angrepet.  Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå