Merkel kritiserer matsentral for å nekte flyktninger mat

Tysklands statsminister Angela Merkel kritiserer en veldedig organisasjon for å nekte å dele ut mat til innvandrere og flyktninger.

Saken oppdateres.

Essenser Tafel, en veldedig organisasjon som deler ut gratis måltid til de fattige, mottar massiv kritikk etter at de annonserte at de kun vil dele ut mat til tyske statsborgere. Tysklands statsminister Angela Merkel kritiserer Essener Taffel i et intervju med RTL.

– Man skal ikke kategorisere på denne måten. Det er ikke bra, sier Merkel.

Samtidig har Merkel erkjent at avgjørelsen viser presset de frivillige opplever som en følge av flyktningkrisen i 2015.

Den siste helgen har flere av matsentralens bygninger og biler blitt tagget ned med ordet «nazister». Tysk politi mener at taggingen var en respons på den veldedige organisasjonens nye retningslinjer mot innvandrere.(©NTB)

På forsiden nå