Russland utviser norsk diplomat

Russland har utvist én norsk diplomat. Utenriksdepartementet omtaler utvisningen som uberettiget.

Saken oppdateres.

«Vi er blitt meddelt at Russland utviser en av våre medarbeidere ved ambassaden i Moskva», skriver UDs pressekontakt Ane Lunde.

«Selv om dette var ventet ut fra de siste uttalelsene fra russisk side, anser vi utvisningen som uberettiget. Vår medarbeider har gjort en god jobb som diplomat, og utvisningen har ingenting med diplomatens utførelse av sine arbeidsoppgaver å gjøre», skriver hun videre.

LES OGSÅ:  Russland utviser 150 diplomater og stenger amerikansk konsulat

Svarer på masseutvisning

Ifølge UD ønsker Norge fortsatt et konstruktivt forhold til Russland på områder av felles spørsmål. Norske myndigheter understreker også at de verdsetter det de omtaler som den gode kontakten Norge har med Russland i mange viktige spørsmål.

Russerne varslet tidligere denne uken at de totalt kommer til å utvise 150 diplomater.

Masseutvisningen kommer som et tilsvar på at Storbritannia, USA og flere andre land har utvist et tilsvarende antall diplomater grunnet et attentat i Salisbury den 4. mars.

LES OGSÅ: Norge utviser én russisk diplomat 

Advarte om konsekvenser

Storbritannia hevder Russland sto bak angrepet mot den russiske eks-spionen Sergej Skripal og hans datter. Selv nekter russerne for noen som helst involvering.

Norge har på sin side valgt å utvise én russisk diplomat som følge av hendelsen.

– Vår opplevelse er at britene har levert god dokumentasjon, sa statsminister Erna Solberg (H) tirsdag til NTB.

Dagen før advarte den russiske ambassaden om at utvisningen kom til å få konsekvenser.

– Denne slags fiendtlige handlinger er ikke heldig for det gjensidige samarbeidet mellom landene, og den vil få konsekvenser, skrev ambassaden på sin Facebook-side.

På forsiden nå