Det opplyser Facebooks teknologi-sjef Mike Schroepfer onsdag.

– Totalt tror vi at Facebook-opplysninger om opptil 87 millioner brukere, flesteparten av dem i USA, kan ha blitt delt på uheldig måte med Cambridge Analytica, sier han.

Les også: Alt Facebook vet om deg er til salgs

Nye retningslinjer

Schroephers uttalelser kom onsdag i forbindelse med at Facebook kunngjorde innføring av nye retningslinjer for personvern. De nye reglene legger begrensninger på hva slags opplysninger tredjeparter kan få tilgang på. Blant annet skal Facebook begrense tilgangen som apper har til brukeropplysninger og hendelser, samt informasjon om grupper, medlemslister og innhold.

Facebook fjerner også muligheten for å lete etter brukere ved å søke på telefonnummer eller epostadresser. Facebook argumenterer med at selskaper som har hatt tilgang på telefonnumre og epostadresser på denne måten har kunnet samle inn brukerprofiler.

Vil gi info

Fra og med mandag blir Facebooks brukere møtt med en melding med lenker som viser hvilke apper de bruker og hva slags informasjon de har delt med disse appene. Brukerne får mulighet til å slette apper de ikke lenger ønsker.

Facebook-brukere som har fått sine opplysninger delt med Cambridge Analytica, vil også få beskjed om det.

Les også: Zuckerberg: Facebook trenger flere år på å løse personvernproblemer