To drept etter at bil kjørte inn i folkemengde i Tyskland

De to som døde da en varebil kjørte inn i en folkemengde i Münster lørdag, var en 51 år gammel kvinne og en 65 år gammel mann, opplyser politiet i Tyskland.

Politiet sperret av området rundt der en person kjørte en bil inn i en folkemengde lørdag ettermiddag ved 16.30-tiden  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var ved 16.30-tiden lørdag at en liten lastebil kjørte inn i en gruppe mennesker i den tyske byen Münster. Ifølge innenriksdepartementet i delstaten Nordrhein-Westfalen skal to personer være drept, omkring 20 såret.

Seks av disse skal være i i livsfare, skriver Bild.

Først ble det meldt at tre personer ble drept, men noen timer senere nedjusterte myndighetene delstaten Nordrhein-Westfalen dødstallet til to.

Norsk UD sier til NTB at den norske ambassaden arbeider med å kartlegge situasjonen og få oversikt om eventuelle nordmenn er rammet.

Gjerningsmannen tok sitt eget liv

Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt uklare, og politiet sier motivet er ukjent, men at det ser ut til å være.

– Etterforskere ser på saken fra alle mulige ståsteder, sier statsadvokat Martin Botzenhardt.

De bekrefter også at mannen som er mistenkt for å ha kjørt varebilen, en 48 år gammel tysk mann fra Münster, døde da han skjøt seg selv i bilen.

Myndighetene antar foreløpig at det dreier seg om et angrep, skriver Spiegel , uten å vise til konkrete kilder.

Opplysningen er foreløpig ikke offisielt bekreftet, og politiet har bedt folk om å la være å spekulere på hva som var motivet bak hendelsen.

Alt tyder på at mannen som kjørte varebilen var alene, konkluderer tysk politi.

Mistenkelig gjenstand

Et stort antall politifolk er på stedet og arbeider med å gjennomsøke kjøretøyet, ifølge flere tyske medier for å lete etter eventuelle eksplosiver.

Det tyske nyhetsbyrået DPA melder at politiet har funnet en «mistenkelig gjenstand» i kjøretøyet, og politiet har bedt folk om å holde seg unna sentrum og området rundt Kienpenkerl, en populær restaurant som ligger midt i Münster.

Byen har rundt 300.000 innbyggere, og betegnes som en av Tysklands største studentbyer.

Politiet er i ferd med å søke i gjerningsmannens bil etter eksplosiver, skriver Bild.

- Det viste seg å ikke være sprengstoff i bilen, sa tysk politi senere, referert i flere tyske medier.

Politiet har også gjennomsøkt den 48 år gamle mannens leilighet, der de fant et lekevåpen og kinaputter. Den samme type kinaputter, som er forbudt i Tyskland, ble også funnet i varebilen han benyttet lørdag.

Fler enn 20 skadde

NTB skrev klokken 18.59 lørdag kveld at tre er drept, og at 20 er såret.

Gjerningspersonen, som tok sitt eget liv etter hendelsen, er inkludert i tallet på de døde.

Lastebilen kjørte inn i en mengde mennesker som var på en populær restaurant i gamlebyen i Münster, skriver Frankfurter Allegemeine.

Politiet i området skrev på Twitter at det er en stor operasjon på Kiepenkerl-restauranten i gamlebyen i Münster og oppfordret befolkningen til å unngå det berørte området i sentrum.

- Trolig ikke terror

Münster ligger i den nord-vestlige delen av Tyskland, nord for Dortmund.

Det var ved 16.30-tiden lørdag at en liten lastebil kjørte inn i en gruppe mennesker i Münster i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Myndighetene antar foreløpig at det dreier seg om et angrep, og ikke en ulykke, skriver den tyske avisen Spiegel.

Ifølge Süddeutsche Zeitung, rikskringkasteren ZDF og nyhetsbyrået DPA, hadde 48-åringen psykiske problemer, og ingen kjent tilknytning til «terror».

– Vi har foreløpig ingen formening om hvilket mulig motiv som kan ligge bak, sier statsadvokat Martin Botzenhardt. Han ville lørdag morgen ikke kommentere opplysningene om mannens påståtte psykiske problemer.

I mellomtiden har politiet bedt folk om å la være å spekulere.

En pressesekretær for brannvesenet opplyser om at det skal være nær 50 personer involvert i hendelsen, skriver avisen Westfälissche Nachrirchten.

Politiet var raskt på stedet. De skulle, i følge samme avis, egentlig ha overvåket en demonstrasjon en gruppe kurdere skulle ha i byen.

Angela Merkel kondolerer

En talskvinne for den tyske forbundskansler Angela Merkel har uttalt at «våre tanker går til ofrene og deres familier» og hun kaller hendelsen «grusomme nyheter». Merkels-talsperson Ulrike Demmer forteller også at det jobbes på spreng for å avklare omstendighetene rundt hendelsen.

Ifølge UD jobber den norske ambassaden med å kartlegge situasjonen og få oversikt om eventuelle nordmenn er rammet i Münster.

Er du i området: Ta kontakt med oss på webred@adresseavisen.no eller 464 07 200

På forsiden nå