I resolusjonen bes det også om en umiddelbar våpenhvile og at humanitær hjelp får komme uhindret inn i Syria. Samtidig krever de at Syria deltar i FN-ledede fredssamtaler, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag satte USA og Russland ned foten for hverandres forslag om en granskning av det påståtte kjemiske angrepet i Syria. Dermed ble ingen av dem vedtatt.

Natt til lørdag norsk tid angrep USA, Frankrike og Storbritannia Syria som svar på det antatte kjemiske angrepet i Douma i Øst-Ghouta forrige lørdag.

I et møte med Sikkerhetsrådet lørdag krevde Russland at medlemmene av rådet måtte fordømme angrepet. Men resolusjonsforslaget ble nedstemt.

Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan diskuterte situasjonen i Syria lørdag kveld. Her er de avbildet under et møte i Ankara i Tyrkia tidligere denne måneden. Foto: Kayhan Ozer / AP / NTB scanpix

Erdogan og Putin diskuterte Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin ble enige om å søke politisk løsning i Syria, i en telefonsamtale lørdag kveld.

De to lederne ble enige om å arbeide for avspenninger i området og søke en politisk løsning, ifølge Erdogans kontor.

Erdogan sa tidligere samme dag at det felles angrepet mot Syria var et passende svar, mens Russland har fordømt det.