To kvinner i 20-årene fra Trøndelag har vært i varetekt i Dubai siden 18. april. Årsaken til fengslingen er foreløpig ukjent.

Saken ble først omtalt i avisa Sør-Trøndelag.

Adresseavisen kjenner til at én av kvinnene skal ha ringt til en pårørende idet pågripelsen skjedde og sagt at nå blir vi tatt av politiet.

Etter det Adresseavisen forstår, ble de to kvinnene pågrepet i en leilighet, sammen med en gruppe andre mennesker. Hvor mange andre som var i leiligheten, er uklart.

Kvinnene skal være i 20-årene.  Årsaken til razziaen og fengslingen er ukjent.

Adresseavisen har vært i kontakt med UDs pressevakt, Guri Solberg lørdag. Hun bekrefter det UD formidlet fredag, nemlig at utenrikstjenesten er kjent med at to norske borgere er fengslet i De forente arabiske emirater, og gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis for bistand til fengslede norske borgere i utlandet.

- Hva innebærer det å gi ordinær konsulær bistand?

- Det kan være å skaffe advokat, bidra til at de får kontakt med familien og andre ting, sier Solberg og viser til en stortingsmelding om konsulær bistand.

- Kan du si noe om det fengselet de sitter i?

- Nei, vi kommer ikke til å si noe om dette, hvem dette er eller hva de skal ha gjort.

- Men dere er på saken?

- Det er vi. Men det vil neppe hjelpe noen at vi forteller hva vi gjør, sier Solberg.

Ifølge Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) har ikke nordmenn rettslig krav på konsulær bistand. «Dette skyldes blant annet at norske myndigheter ikke har tvangs-kraft overfor egne borgere i utlandet.

– Vi aner ikke hvorfor de er sitter i politiets varetekt. Dette er en fortvilet situasjon, sier faren til en av de to kvinnene til NRK.

Familiene får konsulær bistand fra norske myndigheter, og har i tillegg engasjert advokat, ifølge NRK.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter