I tillegg er et ukjent antall personer savnet, opplyser David de Leon, talsperson for katastrofemyndighetene i landet (CONRED).

I enkelte av de evakuerte områdene rundt vulkanen Fuego kommer ikke hjelpearbeidere til, og det fryktes derfor at dødstallet vil stige ytterligere, sier Sergio Cabanas, sjef for CONRED.

Ifølge Reuters er hele 300 personer skadd som følge av utbruddet. CONRED opplyser imidlertid at det er snakk om minst 20.

Barn omkom

Fire personer døde da lava fra vulkanen Fuego satte fyr på huset deres i landsbyen El Rodeo i San Marcos, mens to barn døde da de sto på en bro og så på utbruddet. En sjuende person ble funnet liggende på gaten i El Rodeo og døde i en ambulanse kort tid etterpå.

Totalt har 25 personer mistet livet, ifølge sivilforsvaret i landet. På grunn av antall savnede og skadde frykter myndighetene dessuten at dødstallet vil stige ytterligere.

Flyplass stengt

Omkring 3.100 personer er evakuert fra nærliggende landsbyer, som er dekket av svart aske. Lavaen som har rent ned fra vulkanen, har holdt temperaturer opp mot 700 grader, ifølge myndighetene.

Fuego har sendt aske mer enn seks kilometer opp i luften, og noe av det har falt ned over hovedstaden Guatemala by, som ligger 44 kilometer nordøst for vulkanen. Den internasjonale flyplassen i hovedstaden er stengt som følge av vulkanutbruddet.

Utbruddet, som begynte søndag formiddag lokal tid, er det kraftigste fra den 3.737 meter høye vulkanen på mer enn 40 år.

Bilførere kjører gjennom et «lett regn» av aske etter vulkanutbruddet fra Fuego søndag ettermiddag lokal tid. Foto: Luis Soto / AP / NTB scanpix
Vulkanen Fuego spyr ut voldsomme mengder røyk og aske etter søndag. Utbruddet er det kraftigste vulkanen har hatt på over 40 år. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix
Den vulkanske asken fra Fuego har satt sitt preg på flere nærliggende landsbyer. Også i landets hovedstad Guatemala by, 44 kilometer nordøst for vulkanen, regnet det aske søndag. Foto: Luis Soto / AP / NTB scanpix