Følg direkte oppdateringer fra møtet over.

Under en kort seremoni undertegnet de to lederne et dokument hvor Nord-Korea gjentar et tidligere løfte om å jobbe for å oppnå full atomnedrustning på Kora-halvøya.

I tillegg nevnes amerikanske sikkerhetsgarantier til Nord-Korea. Landes leder Kim Jong-un mener teksten er historisk.

– I dag har vi hatt et historisk møte og besluttet å legge fortiden bak oss, sa Kim under signeringsseremonien. Han lovet at verden vil se en «stor forandring».

På spørsmål fra en journalist sa Trump at prosessen mot atomnedrustning i Nord-Korea vil begynne «veldig, veldig snart».

Trump sa han absolutt kan tenke seg å invitere Kim til Det hvite hus og at de to har utviklet et spesielt bånd.

– Vi kommer til å møtes igjen. Vi kommer til å møtes mange ganger, sa presidenten før de skiltes.

– Helt i toppklasse

Toppmøtet mellom Trump og Kim i Singapore tirsdag er det første møtet noen gang mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.

Også før signeringen gjorde Trump det klart at han var godt fornøyd med samtalene med Kim.

– Virkelig, veldig positivt. Bedre enn noen kunne ha forventet, mener jeg. Helt i toppklasse, virkelig bra, sa presidenten etter en lunsj med Kim.

Mens de to lederne spaserte utenfor hotellet, lot Trump Kim få titte inn i den amerikanske presidentlimousinen, «The Beast». Deretter gikk de hver til sitt, i påvente av signeringen.

Les også: Presidentens sure magefølelse

Uklare framskritt

Selv om Trump og Kim ser ut til å være enige om at møtet var en suksess, er det uklart hvilke konkrete framskritt de har gjort.

Dokumentet de har undertegnet, er ikke offisielt offentliggjort av amerikanske myndigheter. Men pressefotografer tok bilde av det under signeringen.

I teksten gjentar Nord-Korea sitt løfte om å jobbe mot full atomnedrustning på Korea-halvøya. Dette ble også lovet under toppmøtet mellom Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in i slutten av april – men analytikere har advart om at målsettingen kan tolkes på ulike måter.

Trump har forpliktet seg til å gi Nord-Korea sikkerhetsgarantier, ifølge teksten. Men hva slags garantier det er snakk om, er uklart.

Det ser heller ikke ut til at det står noe i dokumentet om en permanent fredsavtale mellom Nord- og Sør-Korea. Formelt sett er landene fortsatt i krig, siden det aldri ble undertegnet noen fredsavtale etter Korea-krigen på 1950-tallet.

Les også: - Det er spenning i lufta

På tomannshånd

Møtet mellom Trump og Kim begynte like etter klokka 3 natt til tirsdag norsk tid.

De to lederne kom fra hver sin side på en rød løper ved Capella Hotel på øya Sentosa i Singapore.

Etter et drøyt 40 minutter langt møte på tomannshånd kom Trump og Kim ut på balkongen på hotellet. Journalister stilte dem spørsmål, uten å få svar. Deretter begynte arbeidslunsjen hvor også utenriksminister Mike Pompeo, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton og flere nordkoreanske representanter var til stede.

På menyen sto blant annet rekecocktail, bresert torsk og konfekt.

Før toppmøtet hadde Trump varslet at Kim kun ville få denne ene sjansen. Den amerikanske presidenten hevdet også at han bare ville trenge ett minutt på å avgjøre om Kim mener alvor med sine fredsbestrebelser.

For Kim Jong-un er toppmøtet med en amerikansk president i seg selv en seier, og Nord-Koreas vei ut av politisk isolasjon har de siste månedene skutt fart.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Tommel opp fra Donald Trump til Kim Jong-un før de to innledet toppmøtet. Foto: NTB Scanpix