Trump gikk i møte med republikanerne i Representantenes hus i kongressbygningen på Capitol Hill tirsdag kveld. Her ble det lagt fram et forslag om å endre loven som setter en grense på 20 dager for hvor lenge mindreårige kan holdes internert.

I stedet ønsker de å kunne internere migrantbarna sammen med foreldrene på ubestemt tid.

Ifølge nyhetsbyrået AP sa Trump under møtet at han støtter forslaget «ett tusen prosent».

Annet forslag

Samtidig har republikanerne i Senatet blitt enige om en annen framgangsmåte. Senatets flertallsleder Mitch McConnell sier de ønsker å kunne internere barna sammen med foreldrene, men de ønsker en raskere prosess.

Forslaget er å sette inn nesten 400 ekstra føderale immigrasjonsdommere for å fremskynde behandlingen av asylsøknader og eventuell deportasjon.

Men dette forslaget virket Trump å være mindre begeistret for, fordi han mener flere av dommerne kan være korrupte, ifølge The New York Times.

– Gir ingen mening

2300 barn, over 100 av dem under fire år gamle, er siden april satt i interneringsleirer etter å ha blitt tatt med tvang fra foreldre som anklages for å ha tatt seg ulovlig over grensa fra Mexico.

McConnell sier han planlegger å be Demokratene støtte deres forslag. Men Senatets mindretallsleder og demokraten Chuck Schumer sier Trump må bruke sin myndighet til å sette en stopper for situasjonen umiddelbart.

– Det er så mange hindre i et lovforslag, og når presidenten kan gjøre det med pennen, gir det ingen mening, sier han.

Massiv kritikk

Trump-administrasjonen har høstet kritikk fra alle kanter, inkludert fra sine egne, for å skille barna og internere dem alene uten foreldrene. Presidenten selv har ikke latt seg presse, men heller lagt skylden på Demokratene fordi de ikke vil støtte regjeringens innvandringsreform.

Da Trump kom ut av møtet med republikanere tirsdag, møtte han på flere demokratiske kongressmedlemmer i hallene som ropte «Slutt å splitte barna!» etter presidenten.

– Herr president, har du ikke barn? Hvordan hadde du følt det om de splittet dine barn? ropte kongressmedlem Juan Vargas til Trump.

Redd barna: – Skadelig

FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein sluttet seg mandag til kritikken og kalte behandlingen av barna for mishandling.

Administrerende direktør i UNICEF, Henrietta Fore, sier disse barna kan få varige skader ved å bli skilt slik fra foreldrene. Hun kaller historiene som kommer fram om hylskrikende barn som savner foreldrene sine, «hjerteskjærende».

Fore sier en slik separasjon kan føre til skadelig stress som igjen kan påvirke barnas videre utvikling.