Den 37 år gamle tidligere Navy SEAL-dykkeren, Saman Kunan, var den eneste som mistet livet under redningsaksjonen i grotten i Thailand. De tolv guttene og treneren i fotballaget som ble reddet ut, fikk først høre om det tragiske dødsfallet lørdag.

– Alle gråt og uttrykte sine kondolanser med å skrive en hilsen på en tegning av den avdøde kapteinløytnanten. For å hedre Saman lovet guttene å te seg skikkelig i framtiden, sier departementsråd Jedsada Chokdamrongsuk i helsedepartementet i Thailand i en uttalelse.

Saman omkom da han skulle plassere ut oksygentanker inne i grotten 6. juli, før de tolv guttene og deres trener skulle hentes ut. Lørdag utstedte kong Maha Vajiralongkorn et kongelig dekret der dykkeren hedres for sin innsats. Kongen har fremmet Saman til kapteinløytnant og æret ham med ordenen storkorsridder av Den hvite elefants orden.

De tolv fotballspillerne og treneren ble innesperret i grotten Tham Luan 23. juni. Tirsdag 10. juli, 18 dager senere, var alle blitt reddet ut. De har siden vært innlagt på sykehus, skjermet for medier og annen påvirkning.