Politi- og sikkerhetsstyrker angriper regjeringsmotstandere i Nicaragua

Opprørspoliti og halvmilitære styrker rykket tirsdag inn i en bydel i Masaya, sør for Managua, for å knuse motstanderne av president Daniel Ortegas regime.

Saken oppdateres.

Rundt 40 lastebiler tok seg inn i Masaya fra fire retninger og dannet en ring rundt den opprørske bydelen Monimbo. Øyenvitner ringte inn til radiostasjoner i Managua og fortalte om kimende kirkeklokker som ble overdøvet av skuddsalver.

Den katolske kirken i Nicaragua har innstendig bedt det internasjonale samfunn om å reagere på det som skjer for å hindre et regelrett blodbad. USA advarer president Ortega mot å angripe Masaya og ber om stans i den brutale forfølgelsen av demonstranter.

Francisco Palmieri, visestatssekretær for utenrikssaker på den vestlige halvkule, krever at den blodige offensiven fra regjeringsstyrkene må stanse umiddelbart.

– Verdens øyne er rettet mot Nicaragua, sier Palmieri i en melding på Twitter.

Mandag ba FNs generalsekretær António Guterres om stans i voldshandlingene og gjenopptakelse av dialogen med sikte på en forhandlingsløsning.

Aktivister innenfor opposisjonen har reist barrikader rundt flere bydeler i Masaya for å hindre regjeringsstyrkene i å rykke fram. Bydelen Monimbo er blitt deres kjerneområde. Den tidvis blodige striden har pågått i tre måneder.

Det begynte som en protest mot en pensjonsreform, men vokste til en bevegelse som vil ha fjernet det undertrykkende regimet til Ortega og hans kone Rosario Murillo, som også er visepresident. Den katolske kirken forsøker å opptre som mekler og mellommann.

Rundt 280 mennesker er blitt drept siden demonstrasjonene og opptøyene startet 18. april.

(©NTB)

På forsiden nå